City3d

City3d

|   Fotografie   |   Imagini   |   Evenimente   |   Expozitie Halloween - Craiova

Expozitie Halloween - Craiova

Rating for Expozitie Halloween - Craiova
Vizite: 4617
Strada Alexandru Ioan Cuza 13, Craiova, Romania

Website: www.ucv.ro
Urmărește locația Cum ajung ?

Album Fotografii Descriere Opinii (0) Hartă

     „Hallowe`en” sau Halloween? All-Hallows-Even(„evening”)? Trick or treat?
     Nicicând nu a existat vreo sărbătoare mai controversată decât Halloween. Barbară prin manifestări dar totuşi celebrată de creştini, reinventată de americani dar având rădăcini europene, noaptea spiritelor continuă o tradiţie veche de mii de ani.

     Dar totuși ce înseamnă Halloween-ul??

     Una dintre numeroasele explicații ar fi că pe 31 octombrie, la cumpăna dintre toamnă și iarnă, dintre vechiul și noul an celtic, duhurile morților bȃntuiau pe pamant cautȃnd sa intre în corpurile oamenilor, pe care puneau stăpȃnire în anul care urma. Pentru a se apăra, oamenii se imbrăcau astfel încȃt să arate cȃt mai inspamȃntător, să sperie duhurile și să le pună pe fugă. Tradiția mai era ca preoții druizi să meargă din casă în casă și să strȃngă ofrande, cei darnici fiind binecuvȃntați, iar cei zgȃrciți blestemați sa aibă în anul următor o recoltă proastă. 

     Deși, adoptat recent în Romȃnia, Halloweenul are în fiecare an tot mai mulți participanți. Anul acesta, echipa City3d a fost prezentă la “Expo Halloween” . Acest eveniment a fost organizat de studenții de la Facultatea de Agricultură şi Horticultură, secția Peisagistică, în colaborare cu Asociația Hortus Craiova 1962 și Departamentul de Relații Internaționale al Universității din Craiova. Toate obiectele expuse au fost create manual de studenții specializărilor menționate mai sus, iar doritorii au putut achiziționa exponatele preferate. Holul Universității din Craiova s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei dornici să pătrundă într-o lume „de groază”formată din păianjeni, din mumii, conți si contese transformate în strigoi și însuși Contele Dracula. Brrrr!!! Înspăimȃtător!!! În cazul in care v-a fost frică si nu ați putut fi prezenți sau în cazul în care doriți să mai retrăiți această experiență „înspăimȃntător” de frumoasă vă invităm să urmăriți turul nostru virtual.

     P.S: Aveți grijă la fantome, vrăjitoare, spirite sau alte creaturi!

Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova
Expozitie Halloween - Craiova

Expozitie Halloween - Craiova - Strada Alexandru Ioan Cuza 13, Craiova, Romania


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !