City3d

City3d

|   Tururi Virtuale Aeriene   |   Cetatea Rasnov - Brasov - Vedere Aeriana
  • Cetatea Rasnov - Brasov - Vedere Aeriana

Cetatea Rasnov - Brasov - Vedere Aeriana

Rating for Cetatea Rasnov - Brasov - Vedere Aeriana
Vizite: 2088
Strada Cetății , Râșnov, Romania
Urmărește locația Cum ajung ?

     Cetatea Rasnov, construita in secolele XIII-XIV, cu scopul de se apara impotriva atacurilor tatarilor, este o cetate taraneasca veche, ce se afla in orasul Rasnov, din judetul Brasov. Denumirea de Rasnov are la baza cuvantul roz care inseamna trandafir, atat in limba latina, cat si in limbile germana si slava, trandafirul fiind ales ca emblema a orasului, in epoca medievala.

     Cea mai interesanta legenda a Cetatii Rasnovului este legata de fantana din incinta cetatii, adanca de 146 de metri, construita de doi prizonieri turci intre ani 1623 -1640 , in decurs de 17 ani, cu conditia ca vor fi lasati sa plece in caz ca vor reusi sa termine fantana. In realitate, lipsa apei a constituit motivul aparitiei fantanii, deoarece prin aceasta fantana locuitorii nu au mai fost obligati sa se alimenteze cu apa din afara, putand face fata navalitorilor.

     Important este faptul ca aici au fost turnate mai multe cadre ale filmului Nemuritorii (1974), in regia lui Sergiu Nicolaescu, fiind una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Cetatea este cel mai frumos loc medieval, ce dateaza din timpul voievodului Mihai Viteazu.

Cetatea Rasnov - Brasov - Vedere Aeriana - Strada Cetății , Râșnov, Romania


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !