City3d

City3d

|   Tururi Virtuale   |   Hoteluri / Pensiuni / Vile   |   Hoteluri   |   Hotel Palace - Baile Govora
  • Hotel Palace - Baile Govora

Hotel Palace - Baile Govora

Rating for Hotel Palace - Baile Govora
Vizite: 3678
Strada Parcului 1, Baile Govora, Romania
Telefon: 0250 770 070 sau 0250 770 550
Website: www.bailegovora.ro/hotelPalace/
Email: [email protected]
Urmărește locația Cum ajung ?

     Monument istoric construit în perioada 1911–1914, HOTEL PALACE**** a fost primul hotel cu baza de tratament din Romania, construit dupa planurile arhitectului francez Ernest Doneaud, lucrarile fiind coordonate de catre doi specialisti de renume: inginerul roman Bratescu si italianul Pukliky. Arhitectura cladirii este eclectica cu influente de art nouveau si elemente de arhitectura neoromaneasca. Pentru ca greutatea constructiei sa fie cat mai mica, peretii despartitori au fost, confectionati din pluta. Cladirea are 365 de goluri (usi, ferestre etc.), cifra simbolizand numarul de zile dintr-un an.

     Hotel de lux la acea vreme, Palace a fost construit in mijlocul parcului statiunii amenajat de arhitectul peisagist francez E. Pinard. Mobilierul Hotelului Palace a fost din lemn de tei, candelabrele de bronz si oglinzile de cristal. In baza de tratament a fost adusa aparatura medicala din Germania, parte din aceasta pastrandu-se si astazi. Initial hotelul nu avea sistem de incalzire, activitatea fiind sezoniera de la 15 mai la 15 septembrie.

     Lucrarile de reabilitare, consolidare si modernizare au facut obiectul proiectului „PALACE GOVORA SPA – SERVICII CAZARE****, PROMOVARE SI DEZVOLTARE TURISM BALNEAR, AGREMENT TURISTIC”, din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila a turismului regional si local, Domeniul de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ca Autoritate de Management si ADR Sud Vest Oltenia ca Organism Intermediar, in perioada 2009 – 2013, beneficiarul proiectului fiind S.C. BAILE GOVORA S.A.. Implementarea proiectului a determinat refacerea hotelului in scopul redarii aspectului initial al cladirii si clasificarea la categoria 4 stele.

Hotel Palace - Baile Govora - Strada Parcului 1, Baile Govora, Romania

Telefon: 0250 770 070 sau 0250 770 550


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !