City3d

City3d

|   Tururi Virtuale   |   Istorie / Cultura   |   Istorie   |   Palatul Culturii - Ploiesti
  • Palatul Culturii - Ploiesti

Palatul Culturii - Ploiesti

Rating for Palatul Culturii - Ploiesti
Vizite: 4198
Bulevardul Republicii, Ploiești, Romania
Urmărește locația Cum ajung ?

     Construcție monumentală, realizată în stil neoclasic francez, ridicată pe baza documentației arhitecților E. Doneaud (francez) și Toma T. Socolescu. Lucrările au început în 1906, dar s-au întrerupt foarte curând, din cauza evenimentelor care nu mai lăsau în bugetul Ministerului de Justiție decât sume prea mici. Lucrările au reînceput în forță în 1924. Doneaud nu mai era de mult timp aici, dar Toma T. Socolescu care-l asistase în lucrarea lui, acum arhitect, cunoștea bine proiectele și chiar avea aprobarea autorului pentru unele modificări. Deși lucrarea cerea un uriaș volum de muncă și foarte mari cheltuieli, ea a mers în ritm alert și, în linii mari, prin 1930, la începutul crizei, era terminată. În anii următori, cu toata austeritatea s-au gasit banii necesari pentru finisaje, instalații și mobilier.

     Edificiul a fost inaugurat la 26 noiembrie 1933. Cel care a tăiat panglica și a rostit cuvântarea inaugurală a fost regele Carol al II-lea al României.

     A funcționat inițial ca Palat al Justiției, dar a devenit ulterior Palatul Culturii. Are subsol, parter, etajul 1 mai înalt și etajul 2 mai scund, intrarea principală pe partea sudica aflându-se la nivelul primului etaj, fiind flancată de coloane masive. Holul de la intrare este enorm; interiorul luminat prin plafon, se înalță pe două nivele, având în componența sa și Sala Pașilor Pierduți și Săli de sedință. Dupa 1951 clădirea a fost atribuită Complexului Cultural Ploieștean. Afectată de cutremurul din 1977, a fost renovată, construcția adăpostind în prezent Biblioteca Nicolae Iorga, Școala Populară de Artă, Muzeul de Etnografie, Universitatea Cultural-Științifică.

Palatul Culturii - Ploiesti - Bulevardul Republicii, Ploiești, Romania


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Contact Palatul Culturii - Ploiesti

Palatul Culturii - Ploiesti - Bulevardul Republicii, Ploiești, RomaniaFolosește acest formular pentru a contacta Palatul Culturii - Ploiesti

Nume *

Email *

Numar de telefon *

Mesaj *

Introduceţi codul din imagine:City3d nu stocheaza informatiile personale transmise prin acest formular, aceastea find automat transmise proprietarului acestui produs! City3d nu isi asuma raspunderea pentru continutul acestui formular!

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !