City3d

City3d

|   Tururi Virtuale   |   Obiective Turistice   |   Cazanele Mari si Mici - Mraconia

Cazanele Mari si Mici - Mraconia

Rating for Cazanele Mari si Mici - Mraconia
Vizite: 2727
Cazanele Dunarii DN57, Mraconia, Romania
Urmărește locația Cum ajung ?

     Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stâncoși. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.

     Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia).

     La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari există două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani.

     Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind sunt pozitionate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia).

     Cazanele Dunării și masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat in stâncă, chipul lui Decebal, statuia lui Decebal având dimensiunile 40 m - inălțime și 25 m - lățime.

Cazanele Mari si Mici - Mraconia - Cazanele Dunarii DN57, Mraconia, Romania


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !