City3d

City3d

|   Tururi Virtuale   |   Obiective Turistice   |   Palatul Parlamentului / Casa Poporului - Bucuresti
  • Palatul Parlamentului / Casa Poporului - Bucuresti

Palatul Parlamentului / Casa Poporului - Bucuresti

Rating for Palatul Parlamentului / Casa Poporului - Bucuresti
Vizite: 3060
Strada Izvor 2-4, 050563, București, Romania
Urmărește locația Cum ajung ?

     Ridicata pe o colina artificiala, Casa Poporului are o inaltime de 84m, cuprinde 12 etaje si are o nota dominanta, impunatoare, iar cu suprafata sa de 330.000 de metri patrati, devine a doua cladire din lume dupa Pentagon.

     Aici a dorit Ceausescu sa fie resedinta presidentiei, a comitetului central al partidului comunist si al unor ministere. In forma de piramida fara virf (au fost probate citeva cupole, idee la care s-a renuntat) palatul cuprinde vaste holuri, coridoare lungi, nenumarate sali imense, iar cea mai mare se numeste Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 metrii patrati, aici aflandu-se cel mai mare candelabru din palat, cu o greutate de trei tone si 7000 de becuri.

     De asemenea, aceasta este construita din 700 de tone metrice de otel si bronz, un milion de metri cubi de marmura, 3.5 de tone metrice de sticla si 900.000 metri cubi de lemn.

     Dictatorul n-a precupetit nimic, interioarele fiind de un lux iesit din comun: scari imense de marmura, tavane cu dantelarii de ornamente, mozaicuri in culori deosebite, usi bogat sculptate, siruri intregi de candelabre si lampi din cristal, covoare executate pe comenzi speciale, mobila pe masura acestor frumuseti si multe altele.

     La Revolutie erau terminate numai citeva incaperi si exteriorul, dupa aceasta data au continuat lucrarile pina in 1997, cind devine Palatul Parlamentului.

     Casa Poporului / Palatul Parlamentului In fata lui se deschide Piata Constitutiei (serveste ca loc de desfasurare pentru spectacole, defilari, sarbatoriri) din care porneste apoi bulevardul Unirii (fost Victoria Socialismului), pe care Ceausescu l-a dorit mai lat decit Champs Elysees. Intreaga artera este presarata cu fintini mai mari sau mai mici, bogat ornamentate in piatra si al caror nivel estetic a atras numeroase controverse.

Palatul Parlamentului / Casa Poporului - Bucuresti - Strada Izvor 2-4, 050563, București, Romania


Introduceti punctul de placare si apasati 'Calculeaza ruta !'

Spune-ţi opinia

Pentru a lasa o recenzie trebuie sa va Autentificați

Iti place ? Alege calitatea !

Contactează-ne acum pentru o ofertă !